majonez dukana dieta-dukana1.jpg
majonez dukana dieta-dukana1.jpg Rozmiar 14 KB |
1 łyżka musztardy Dijon
1 żółtko
1/2 łyżki natki pietruszki
3 łyżki kremowego twarożku
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Sparz jajko i oddziel żółtko od białka. Do miski włóż musztardę i wymieszaj z żółtkiem.
Do powstałej z musztardy i żółtka mikstury dodawaj powoli twarożek, musisz uważać aby całość się nie zważyła, więc mieszaj delikatnie w tę samą stronę.Mieszaj aż
wszystkie składniki dobrze się połączą i powstanie jednolita, kremowa masa.
Na koniec dodaj pietruszką i sól i pieprz do smaku.
Majonez dukana świetnie smakuje również do ryby. Ostatnio dodałam 1 łyżeczkę białego chrzanu i wyszedł mi sos chrzanowy dukana. pycha:)