beziki.jpg

beziki.jpg
Rozmiar 47 KB
Dukan.BEZY NA JEDEN KĘS:

• 3 białka
•pół szklanki cukru trzcinowego brązowego
•kropelka octu winnego
Białak ubijamy z cukrem na bardzo sztywną masę z kropelką octu. Powinna powstać sztywna , gładka masa. Rozgrzewamy piekarnik do 130*C . Na blachę wykadamy papier do pieczenia lub folię aluminiową do pieczenia i łyżką lub szprycą wykładamy stożki piankowe.

Mi z trzech białek wyszło 12 bezików. Piekłam przez 20 minut do zarmienienia się stożków. Potem wyłączamy piekarnik i beziki sobie schną w piekarniku. Ja połączyłam beziki dupkami jak juz wyjmowałam po około kolejnych 20 minutach. I powstała taka przekąska:
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pojczlander.opx.pl