Patrick Holford - Smak Zdrowia(1).pdf
| Patrick Holford - Smak Zdrowia(1).pdf Rozmiar 7,8 MB |
"Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra" stwierdził Carl Linus Pauling, fizyk i chemik, dwukrotny laureat Nagrody Nobla. Co i jak jemy, ma bezpośredni wpływ na zdrowie. To również odporność na choroby zakaźne, ochrona przed powszechnymi obecnie chorobami nowotworowymi i układu krążenia, a w konsekwencji spowolnienie procesu starzenia. Z praktyki lekarskiej autora wynika, że chorobom można znakomicie zapobiegać wykorzystując leczniczą moc pokarmów. Dzięki dokładnej znajomości własnego organizmu i składników odżywczych posiłków, możemy znaleźć swój sposób na zdrowie.
Patrick Holford jest jednym ze światowych autorytetów w dziedzinie odżywiania. W 1984 r. założył w Wielkiej Brytanii Institute for Optimum Nutrition (Instytut Optymalnego Żywienia), organizację dobroczynną prowadzącą badania żywności i upowszechniającą wiedzę na temat prawidłowego odżywiania.
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpojczlander.opx.pl